Hundar och hälsa

Folk har frågat mig om min livskvalitet har höjts sedan jag skaffade hund och mitt svar på det är alltid detsamma: JA! Jag är helt säker på att nivåerna av Dopamin har höjts rejält sedan jag skaffade hund. Det har nog inte bara med själva hunden i sig att göra, utan också för att det innebär att jag promenerar mer och får mer frisk luft. Sedan vi flyttade ut till landet kan jag också känna att jag är gladare och mer tillfreds, vilket såklart också är en av anledningarna till mitt mående idag. Jag har tidigare mått ganska dåligt i perioder, men nu är mitt mående mer stabilt. Tänk att ett litet husdjur kan göra så mycket för hur man mår och hur glad man är. Det behöver såklart inte nödvändigtvis vara en hund – katter, hästar eller till och med ett marsvin kan nog också göra susen!

(Visited 1 times, 1 visits today)